Adam Lambert hävdar att ABC hotade att stämma honom efter DEN samkönade kyssen på AMA 2009

Adam Lambert hävdade att ABC hotade honom med stämningar över hans berömda gaykyss 2009 American Music Awards.

Queen-sångaren, 40 – som nyligen kritiserade idén om Theo James spelar George Michael i en biografi – talade om homofobi han hade upplevt i sin karriär, som eskalerade när han spontant kysste sin keyboardist under sitt framträdande vid prisutdelningen.

När han talade på galan Creative Coalition Spotlight Initiative 2023 på lördagen sa han: “Jag gjorde den sortens föreställning jag sett sedan jag var tonåring. Jag tänkte att jag vill vara sexig och ha dansare på scenen, och det gjorde jag. några suggestiva rörelser med några av mina dansare och en improviserad kyss…jag kände det.

Moment i historien: Adam Lambert hävdade att ABC hotade honom med stämningar över hans berömda gaykyss vid American Music Awards 2009

‘Nätverket var som, ‘Hur vågar du? De förbjöd mig ett tag. De hotade mig med en rättegång. Jag tänkte: “Åh, okej, det är här vi är.”

‘Jag visste inte. Jag levde i en bubbla i Los Angeles bland artister och konstigheter, och jag insåg inte att den här typen av saker rufsar fjädrar på det sättet. Jag ska vara så gay som möjligt och vara flamboyant och vild och om det får mig i trubbel, får det mig i trubbel. Jag tänker inte backa från det.

DailyMail, com har kontaktat representanter för ABC för kommentarer.

2009 fångade stjärnan världens uppmärksamhet när han kysste en manlig musiker och fejkade oralsex med en dansare under sitt framförande av sin singel For Your Entertainment – ​​vilket ledde till 1 500 klagomål.

Candid: The Queen-sångaren, 40, har öppnat upp sig om den homofobi han upplevt under sin karriär, som intensifierades när han spontant kysste sin keyboardist under sitt framträdande vid prisutdelningen (bilden januari 2023)

Candid: The Queen-sångaren, 40, har öppnat upp sig om den homofobi han upplevt under sin karriär, som intensifierades när han spontant kysste sin keyboardist under sitt framträdande vid prisutdelningen (bilden januari 2023)

Efter livesändningen av programmet strömmade hundratals klagomål in på den amerikanska tv-kanalen ABC.

Under sitt framträdande lekte Lambert på scenen med manliga och kvinnliga dansare, klädda i kläder och masker i S&M-stil.

Sångaren, som var tvåa i American Idol-finalen tidigare i år, tog också tag i grenen och höjde fingret till publiken under sitt riskfyllda set.

Efter upprördheten ställde ABC-frukostprogrammet Good Morning America in Lamberts planerade liveframträdande på grund av rädsla för att han skulle upprepa sitt kontroversiella beteende.

En talesperson för ABC sa då, “Med tanke på hans kontroversiella framträdande vid American Music Awards var vi oroliga över att en liknande konsert skulle sändas så tidigt på morgonen.”

Istället erbjöds han en plats på rivaliserande CBS-kanal The Early Show idag, där han försökte förklara sig.

Han sa: “Jag erkänner att jag blev medtagen, men jag ser inget fel med det. Jag ser hur folk blev kränkta och det var inte min avsikt. Min avsikt var bara att framföra texten till min låt och ha det bra där uppe.

Raunchy: När han talade vid 2023 Creative Coalition Spotlight Initiative Gala på lördagen sa han:

Raunchy: När han talade vid 2023 Creative Coalition Spotlight Initiative Gala på lördagen, sa han: “Jag gjorde den typ av föreställning jag hade sett sedan jag var tonåring. Jag tänkte, jag vill vara sexig och ha dansare på scenen, och jag gjorde några suggestiva rörelser.

Som svar på kritiken var det häftigt för unga tittare, tillade Lambert: “Ärligt talat, det slog mig inte… barn.” Klockan var nästan 11. Det var en nattshow. Jag var där i publiken av mestadels vuxna.

Lambert påpekade att andra AMAs artist Janet Jackson sågs ta tag i en dansares gren på scenen.

Han sa: “Om jag var en kvinnlig popartist som gjorde rörelserna… Jag tror inte att det skulle ha varit så mycket upprördhet.”

“Jag har inte hört talas om (Jackson)…(Jag tror att folk klagar för att) jag är en homosexuell man.”

Den konservativa gruppen Culture and Media Institute vid Media Research Center fördömde The Early Show för att ha sänt Lamberts “brand of raunchy”

Dan Gainor, gruppens vicepresident, sa: “Istället för att stödja ABC:s beslut att mildra sådant skräp, gör CBS problemet värre och belönar Lambert med inte ett utan två tv-framträdanden.”

I en intervju med Access Hollywood omedelbart efter hennes framträdande på AMA, sa Lambert: “Om jag har förolämpat några människor… ja, det är äpplen och apelsiner.” Jag är inte en artist som gör saker för varje person.

Väckte uppmärksamhet: 2009 fångade stjärnan världens uppmärksamhet när han kysste en manlig musiker och fejkade oralsex med en dansare under hans framträdande av sin singel For Your Entertainment – ​​vilket väckte 1 500 klagomål.

Väckte uppmärksamhet: 2009 fångade stjärnan världens uppmärksamhet när han kysste en manlig musiker och fejkade oralsex med en dansare under hans framträdande av sin singel For Your Entertainment – ​​vilket väckte 1 500 klagomål.

”Jag tror på konstnärlig frihet och uttryck. Jag tror på att hedra låtens text och den texten är egentligen inte för alla heller.

“Jag önskar att folk kunde öppna sina sinnen och njuta av saker. Allt är för skratt. Shockrock är kul.

På frågan om hur han kände om att hans framträdande redigerades för upprepade sändningar, sa Lambert: “Om det är redigerat är det diskriminering.” Jag kommer att bli lite besviken eftersom det är lite diskriminering i det här landet.

– Det finns en stor dubbelmoral. Kvinnliga popartister har hållit på med provocerande saker som detta i flera år och det faktum att jag är man och att jag blir bortredigerad och diskriminerad kan vara ett problem.

Det här kommer efter Lambert smällde utsikten till Theo James spelar george michael i en kommande biografisk film på 104 miljoner dollar om Smäll! en sångerska.

Sångaren tog till Instagram efter Daily Mail rapporterade exklusivt White Lotus-stjärnan, 38, är favoriten att gestalta den ikoniska sångaren i en ny film.

Han kommenterade med en ögonrullande emoji och skrev, “Yay en annan hetero man som spelar en gayikon.”

Lambert, som var finalist på American Idol 2009 och sedan dess skapat en enormt framgångsrik karriär med Queen + Adam Lambert, är ett stort fan av Careless Whisper-legenden och har tidigare covert hans låtar.

I mars 2020 sa Lambert, som är gay Tunnelbana att han skulle älska att spela Michael – som dog 2016 53 år gammal – om en biopik gjordes.

Han sa: “Det skulle vara coolt, jag känner bara att vi inte vet mycket om honom.” Du vet, för mig skulle det vara fantastiskt att utforska Georges liv.

‘Jag skulle försöka. Ja, anmäl mig.

Framgångssaga: Lambert, som var finalist i American Idol 2009, har sedan dess skapat en enormt framgångsrik karriär som en del av Queen + Adam Lambert (bilden juni 2022)

Framgångssaga: Lambert, som var finalist i American Idol 2009, har sedan dess skapat en enormt framgångsrik karriär som en del av Queen + Adam Lambert (bilden juni 2022)

Leave a Comment