Adam Lambert säger att ABC förbjöd honom för gaykyss i luften efter American Idol-berömmelse

amerikansk idol flyktstjärna Adam Lambert påstod att ABC tillfälligt förbjöd honom efter en gaykyss med en annan musiker på direktsänd tv.

När hon framförde sin debutsingel “For Your Entertainment” vid American Music Awards 2009, delade stjärnan en “improviserad” kyss med en av hennes bands musiker, vid en tidpunkt då Lambert mindes väldigt lite prestanda och synlighet för homosexuella män i sin bransch.

Under ett tacktal på Creative Coalition Spotlight Initiative Gala Dinner med Underhållning varje vecka förra helgen, mindes Lambert, “Jag gjorde den typ av prestation jag sett sedan tonåren.

Relaterad: Queens Adam Lambert vill spela George Michael i en biopic

“Jag var ganska sexig och hade dansare på scenen. Jag gjorde några suggestiva rörelser med några dansare.”

Lambert fortsatte, “Ja, jag kom av scenen och fick problem.

“Nätverket var som” Hur vågar du? De förbjöd mig ett tag. De hotade mig med en rättegång”, påstod han.

“Det var som,” Oh, OK, det är här vi är. Jag visste inte. Jag hade varit i en bubbla i Los Angeles bland artister, konstigheter, och jag hade inte insett att sånt skulle rufsa fjädrar på det sättet.”

digital spion har kontaktat ABC för en kommentar.

adam lambert 2009 american music awards kiss

Kevork DjansezianGetty bilder

Relaterad: amerikansk idol säsong 20 kröner vinnaren i en intensiv final

På galan talade Lambert om sina ambitioner att “påverka förändring” till HBTQ+-gemenskapen inom musikbranschen och vidare.

“Så det var vad jag gjorde,” sa han till galamiddagen. “Jag tänkte,” Jaha, okej. Jag ska böja mig och jag ska vara så gay som jag kan vara, och vara flamboyant och vara vild. Och om det får mig i trubbel, får jag problem, men jag tänker inte backa.”

Lambert tillade också att hennes strävan att göra skillnad har fortsatt att stärka HBTQ+-ungdomar.

“Under de senaste åren har jag träffat fler och fler unga människor som såg mig som barn på tv”, avslöjade han.

“De är som,” Åh, vet du vad? Du hjälpte mig att berätta för mina föräldrar om att vara gay. Du fick mig att känna att det var okej att vara den jag var” – och jag är inte den enda som gjorde det här för unga människor.”

amerikansk idol sänds på ABC.

Leave a Comment