Andra veckan av Arnold Challenge

Efter att ha genomfört vecka 2 av Arnold Challenge, kunde jag inte låta bli att tänka på följande citat som jag skulle använda på mina offentliga talardagar: “I varje form av motgång finns det en möjlighet. Du måste bara hitta den.”

Jag kom på det här för att dela lite positivitet med dem jag pratade med, och det fungerade som ett sätt att hjälpa mig att bearbeta vad jag än hade att göra med vid den tiden.

Det här citatet kom att tänka på när jag tog mig an Arnolds tuffa rutin. Jag visste att den här resan inte skulle bli lätt. Det var därför jag tog det till att börja med – jag vill bli bättre, inte bara fysiskt, utan också mentalt och andligt. Det var flera hinder jag mötte i början av den här veckan, och jag lärde mig flera lektioner på vägen.

Den första läxan jag trodde jag visste – men faktiskt lärde mig en tisdagsmorgon – var att det inte fanns något utrymme för fel i det här programmet. Jag hade bara sovit fyra timmar natten innan och trodde att en längre tupplur mellan de två passen skulle kompensera för det.

Jag kunde inte ha haft mer fel!

Roger Lockridge

NÄR TIDERNA ÄR SVÅRA ÄR DET DAGS ATT ANPASSA

Mina vikter sjönk dramatiskt vid nästan varje övning och jag fann mig själv ta längre tid att återhämta sig mellan seten. Det vände på huvudet vilket påverkade resten av träningen som helhet. Efter vad jag trodde var en tillräcklig tupplur förberedde jag mig mentalt för den andra träningen. Spoiler: det blev inte heller som planerat. Återigen började jag svagare än tidigare och blev frustrerad.

De brist på sömn och de fallande siffrorna blev min motgång, så det var dags att hitta möjligheten. Hur coolt det än skulle vara att slänga in stora mängder, Arnold Schwarzenegger tränade i bodybuilding. Muskler läser inte siffror på vikter. Han ville bara träna musklerna efter bästa förmåga. Det var vad jag var tvungen att göra.

Så jag svängde. Jag fokuserade mer på att sakta ner vikten, maximera spänningen och flexa musklerna mellan seten. Det jag fann var att träningen totalt sett gick mycket bättre med denna ansträngning att utmana musklerna på annat sätt. Jag lärde mig något som jag skulle kunna tillämpa i framtiden. Jag blev bättre, vilket var den allmänna poängen med det till att börja med.

OBS PÅ DETALJER

Lektion 2 var att varje detalj är viktig. Du har läst om vikten av kost, tillskott och återhämtning många gånger under åren på Muscle & Fitness. Jag har själv delat med mig av denna information i många av mina artiklar genom åren. Vikten av alla dessa variabler tiodubblas i ett program som detta. Varje kalori, varje minuts vila och varje övning jag kan genomföra för att maximera min återhämtning räknas. Tiden jag tar för att värma upp spelar också roll.

Den här lektionen slog hem under mitt benträning med Arnold Challenge i vecka två. Jag hade sprungit ärenden med familjen och vi gick efter schemat. Så när vi väl kom till uppfarten valde jag att hoppa över min schemalagda måltid, blandade mina BCAA och gick direkt till min lada för att börja träna så att jag fortfarande kunde avsluta i tid. Jag försummade min vanliga rutin att använda min slagpistol och stretching innan jag började träna. Det kostade mig. Mina siffror sjönk dramatiskt och jag kämpade på allvar mot frestelsen att kalla det en kväll tidigt. Men jag tillämpade den läxa jag hade lärt mig tidigare för att få ut det mesta av det jag hade, och det visade sig ändå vara en produktiv session.

Så min slutsats den dagen var att inte ignorera någonting i framtiden. Om jag måste ta extra tid så måste jag ta det, men arbetet måste ändå göras rätt så att jag kan få ut det mesta av det. Jag svor för mig själv att från och med då skulle jag ta varje måltid och varje steg i denna process lika seriöst som jag tar själva träningen.

NOTERA DE POSITIVA Ögonblicken

Det var dock inte riktigt en katastrof för Arnold Challenge. Det fanns definitivt fördelar med det också. När jag såg den första artikeln om Muscle & Fitness visste jag att den var på riktigt, och jag var väldigt stolt över att se den. Det gjorde min dag ännu bättre att Arnold delade mina inlägg om det på sina sociala medier. Så han vet, och vad jag trodde redan var maxat, motivationen har ökat mycket.

I slutändan är inte motivationen den ultimata faktorn som har fört mig så långt. Motivationen är flyktig. Det krävs verkligen ett seriöst engagemang och disciplin för att bara lägga ner 24 timmars total träning i veckan. Lyckligtvis var min telefon till stor hjälp genom detta. För att sätta musik på, YouTube-videor med Arnold som delar sin visdom med världen, och att lyssna på podcaster med Tony Robbins, Ed Mylett och Lewis Howes som pratar om framgång och tillväxt har varit till stor hjälp. Jag skulle aldrig sätta mig på de här människornas nivå, men jag vill ta det de delar och använda det för att hjälpa mig att ta mig så högt som möjligt.

Jag har också delat videor och meddelanden med några personer som är intresserade av den här resan, och uppmuntran jag har fått har varit stor. Oavsett om det är ett “fan, du är stark” eller en enkel knuff, uppmuntrar det mig och håller mig ansvarig.

Sist men inte minst har stödet jag fått på sociala medier och feedbacken på dessa artiklar varit underbar. Mitt djupaste tack går till alla er som åker på detta. Hur corny det än kan vara, de sista två, tre eller fyra reps av det 21:a eller 22:a setet som jag gör är lika mycket mentala som fysiska. Att veta att någon kan läsa dem och använda dem som ett sätt att förbättra sig är något jag tar på största allvar. När jag började som tonåring gick jag nästan en mil fram och tillbaka till gymmet varje morgon, oavsett väder, och föreställde mig att jag en dag kunde inspirera andra att göra sitt bästa. Om det här är den möjligheten vill jag inte slösa bort den. Den här tanken är nästan som en betraktare i slutet av dessa superset och triset.

Om du vill se förhandstittar av vecka två av Arnold Challenge och hur jag går igenom den här processen kan du följa mig på Instagram @rocklockridge, där jag delar uppdateringar, klipp och tankar längs den här resan. Du kan också kolla in M&F för framtida artiklar i den här serien. Glöm inte att följa dem @muscleandfitness också.

Leave a Comment