“Att vara sårbar är också bra, även om inte alla är bekväma med det”

Isabel Warrington är en bild- och performancekonstnär. Hon är välkänd för sina karikatyrer, men förra året höll hon en separatutställning som visade hennes introspektiva verk, samt akvarelllandskap, ett nyligen tillskott till hennes mångsidiga repertoar. Hon är också kostymdesigner och hennes kärlek till fantasy och scenen skapar en eklektisk mix som återspeglas i hennes konst. Warrington spelar Annie Wilkes i Masquerades produktion av “Misery by William Goldman” på Blue Box, M Space, 18-26 februari. En drömroll hon länge velat spela. För att lära dig mer om Warringtons arbete, besök izzywarringtonartist.com.

Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?

Gör en mental karta över den kommande dagen.

Vilket är det bästa rådet du någonsin fått?

“Också detta borde gå över”. Min mors kloka ord. När det är svårt gör det situationen mycket mer uthärdlig.

Annars, lämnar du aldrig huset?

Nyckeln till mitt hus.

Välj tre ord som beskriver dig

Frisinnad, kreativ, oavslutad.

Vad anser du vara din största prestation?

Att förvandla mina passioner till mitt levebröd och bygga ett företag helt utifrån konsten.

Vad är ditt mest guilty pleasure?

Tittar på skräckfilmer på en helgeftermiddag med mina katter.

Vilken är den viktigaste läxan livet har lärt dig?

När du når botten är den enda vägen upp.

Bortsett från egendom och bilar, vad är det dyraste du någonsin köpt?

Apples produkter. Det är det enda arbetsredskapet som jag aldrig kommer att förändra – jag älskar dem. Jag köper dem bara av nödvändighet, men när jag gör det njuter jag verkligen av dem till deras sista andetag.

Vad är en sak du önskar att du hade vetat när du var yngre?

Att man inte alltid behöver vara okej. Att vara sårbar är också bra, även om inte alla är bekväma med det.

Vem är din inspiration?

Det finns ingen speciell person. Det är mest människor med en positiv inställning till livet som lyckas trots alla hinder. Jag älskar att höra om de utmaningar människor övervinner. De behöver inte vara kända personer, inte ens vanliga människor som lyckas övervinna de hinder som livet kastar på dem.

Vilken har varit din största utmaning?

Övervinna min blyghet. De flesta inbillar sig inte att jag brukade vara en väldigt blyg person. Det var ett stort handikapp när jag växte upp och jag var trött på att vara sådan. Teatern spelade en stor roll för att bygga upp mitt självförtroende. Jag hittade min “stam” där och att gå ut ur min komfortzon gång på gång var ett stort steg för att övervinna blyghet.

Om du inte var en artist, vad skulle du göra?

Jag säljer med största sannolikhet fastigheter för att jag ÄLSKAR fastigheter! Jag har alltid varit intresserad av det sedan jag var liten. Andra saker jag funderade på att utforska i mitt liv var: antropologi, arkeologi och trädgårdsdesign.

Tror du på Gud?

Jag gör. Jag prenumererar inte på någon religion, men jag tror på att leva ett etiskt liv. Min uppfattning om Gud är kanske mindre konventionell än vad jag fick lära mig, och den förändras hela tiden.

Om du kunde äta middag med vem som helst, död eller levande, vem skulle det vara?

Ricky Gervais. Jag beundrar hans arbete och han verkar vara en intressant och lättillgänglig person. Han är också en djurvän och en stor komiker.

Vilken är din värsta vana?

Pressar mig själv för hårt även när jag är trött.

Hur mår du när du är full?

Jag dricker mig inte så ofta längre eftersom alkoholen inte passar mig särskilt mycket. När jag var yngre gjorde det mig ännu mer hyper och bråkig än jag var. Idag tror folk som inte känner mig så väl att jag är lite berusad eftersom jag fortfarande är ganska hyper och livlig när jag är i en social miljö.

Vem skulle du ha spelat i en film?

En dragqueen.

Vilken egenskap beklagar du mest hos andra?

Bedrägeri.

Vilken musik skulle du ha spelat på din begravning?

“In the mood” av Glenn Miller, när min kista bärs till begravningsbyrån av en trupp steppdansare. Jag skulle vilja att min begravning skulle vara en hyllning till mitt liv, inte en mörk händelse, så den borde vara full av ljus och färg. ‘Come Fly with Me’, ‘Beyond the Sea’ och ‘Starman’ bland andra.

Vilken är din mest värdefulla materiella ägodel?

Mitt hus.

Vilket är ditt tidigaste minne?

Svårt att säga om det var mitt första minne, men det var min storasyster som försökte få mig att sova en eftermiddag. Min mamma lämnade henne ansvarig för mig och hon försökte hypnotisera mig med en pendel. Jag låtsades hela tiden somna och varje gång hon försökte lämna rummet ropade jag hennes namn. Vilket skadedjur!!

När grät du senast och varför?

För några veckor sedan, på en ex-kollegas begravning.

Vem skulle du helst vilja träffa?

Jag vet inte.

Vad är din favoritmat?

Skaldjur.

Vem är din favoritperson på sociala medier just nu?

Jag har ingen favoritperson men jag gillar att följa flera artister vars verk jag beundrar.

Om du kunde resa i tiden, vart skulle du åka?

Jag skulle älska att se hur Malta såg ut genom årtusendena.

Vilken bok läser du just nu?

Jag brukar “dyka ner i” böcker. Jag har inte läst en bokomslag till pärm på ett tag. Jag gillar att läsa böcker om det mänskliga psyket.

Om du kunde ha en superkraft, vad skulle det vara?

För att lösa avfallsproblemet i världen. Det är av stor oro för mig hur vi människor förstör planeten i en sådan alarmerande takt. Vårt sätt att leva skapar mer och mer avfall och det blir bara värre.

Vad är det du vill göra innan du dör?

Ingjuta kärlek till naturen och grönskan i den maltesiska nationen. Under min livstid har jag sett så många naturpärlor förstöras på de maltesiska öarna. Det krävs mycket ansträngning för att jag inte ska bli deprimerad när jag ser den kaotiska överutvecklingen och den hänsynslösa förstörelsen av vår naturliga miljö.

Vilken musik lyssnar du på för tillfället?

Omfattningen av vad jag lyssnar på beror på mitt humör. Det kan vara allt från swing till salsa, från disco till rock. Hur som helst, det är fortfarande optimistiskt. Jag gillar inte alls sorgliga låtar eftersom musik verkligen påverkar mitt humör och jag gillar inte att vara ledsen.

I duschen eller när du tränar, vad sjunger/lyssnar du på?

Nördiga discohits från 70- och 80-talen.

Leave a Comment