Hur detta par driver ett mobilt spa medan de uppfostrar sex barn

Välkommen till Money Talks, en serie där vi intervjuar människor om deras relation till pengar, deras relation till varandra och hur dessa relationer informerar varandra.

Nia Brown är den 30-åriga grundaren av PrincessMe, ett svart kvinnaägt litet företag som erbjuder fester och tjänster som spapaket för barn. Hennes man, Brandy, är en 34-årig revisor som är egenföretagare som använder sina kunskaper för att leda familjeföretaget.

Tillsammans med att driva och växa ett sexsiffrigt spaföretag, undervisar Nia och Brandy också sina sex barn i åldrarna 2 till 14. Hur gör dessa företagsägare allt detta – och vad hoppas de göra härnäst?

Den här konversationen har redigerats och komprimerats.


Nia: Jag bestämde mig för att bli småföretagare 2016. Innan PrincessMe var jag evenemangsplanerare. Jag har alltid varit passionerad för att anordna barnfödelsedagsfester och babyshower. Efter några mycket lyckade fester och duschar började ryktet spridas från en liten, inre krets till människor jag aldrig träffat. Den här upplevelsen var det som först utlöste min idé om att starta ett företag.

Den andra anledningen var min dotter. Hon var bara ett år gammal då, men hon älskade att leka på spa. Varje gång jag sminkade henne såg jag hennes självkänsla växa. Jag ville ge den effekten till andra tjejer i samhället, så jag bestämde mig för att sluta göra personliga evenemang för att bara fokusera på att starta och utveckla varumärket PrincessMe.

För att minska kostnaderna för att starta företag, då vi vet att småföretag kan vara dyra, har vi implementerat en mobil buss. Det var min mans idé.

Brandy: Allt gick mobilt då. De hade frisörsalongerna, de hade foodtruckarna, det fanns en massa olika flyttsaker. Vi tittade på ett skyltfönster, men det var för dyrt. Vi kunde ha en begagnad skolbuss för 4 000 dollar, så vi fick den.

Vi köpte vår buss av en dam som ägde ett gym. Hon hade förstört skolbussen och använde den för att förvara sin extra gymutrustning. Vi hade mycket tur, vi hittade det på Craigslist, det var två kvarter från vårt hus och det var helt tomt. Allt vi behövde göra var att sätta på några säten och lite färg och sånt.

Nia: Han växte väldigt, väldigt snabbt. Inom ett år kunde vi bosätta oss i vårt tegel och murbruk [storefront]. Vi hade fem barn på den tiden, jag var gravid med nummer sex – vad ska jag säga? Det var väldigt knepigt i början. När vi öppnade vår fysiska butik kämpade vi med zonlicenser eftersom de inte hade en etikett för en butik som min. Vi är inte ett spa och kan inte betraktas som ett evenemang eller mötesplats så vi hade svårt att få zon in. Det slutade med att vi var tvungna att skapa en ny kategori för vår fysiska plats. Dessutom var vi det enda lilla företaget i vår galleria. Vi var bredvid Target, Old Navy, David’s Bridal så vi hade mycket press på oss.

Det var lite svårt under de första två månaderna eftersom vi fortfarande investerade i marknadsföring och att få ut budskapet. Sedan slog Covid till.

Brandy: Under Covid kategoriserade de oss som lounge, när vi ville bli kategoriserade som eventutrymmen. Det innebar att vi var tvungna att stänga de första fyra månaderna. Sedan tillät de oss att öppna med minimalt med folk, men det var inte bra. Våra fester är designade för 10 barn och minst fem vuxna. Så vi kunde fortfarande inte fungera som vi ville. Det var svårt.

Nia: Det var riktigt svårt, men vi förstod. Vi gjorde det bästa av det. Vi satte upp möten för mammor att komma med sina döttrar en-mot-en, och föräldrarna älskade det. Vi kunde ge barnen personliga spa-datum och individuell uppmärksamhet. Det hjälpte oss att växa.

Efter Covid sa folk ‘Jag vill kompensera för min dotters födelsedagar. Vi missade två födelsedagar. Det var då som skyltfönstret tog fart. Vi var tvungna att lära oss att driva butiken samtidigt som vi höll vårt hus friskt. Det var ett stort äventyr.

Brandy: Jag var frilansande revisor, och är det fortfarande – men jag gör det bara säsongsvis, så jag kan fokusera främst på PrincessMe. När jag slutade jobba regelbundet som frilansande revisor tog vi en lönesänkning. Men vi bestämde oss tidigt för att två huvuden är bättre än ett och med vår hängivna uppmärksamhet och hjärta till PrincessMe kunde vi kompensera för den lönesänkningen. Det låter oss också sätta vår familj först.

Nia: Vår äldsta är 14 år och vår yngsta 2 år. Vi balanserar samtidigt som vi planerar framåt. Eftersom alla sex barn har hemundervisning måste vi ha ett snävt schema. När jag vaknar på morgonen fokuserar jag på mina barns skola från 07.00 till 11.00. Sedan släpper jag av barnen för en tupplur eller lite stillestånd, och vi fokuserar på jobbet från 11.00 till 14.00. Vi försöker stoppa våra aktiviteter vid 14.00, så att vi kan spendera eftermiddagarna med att ta våra barn på sport, dans, gymnastik. Det krävs mycket lagarbete!

Måndag, tisdag, onsdag brukar vi kunna hålla schemat. På torsdag ska jag försöka hinna med mitt affärsarbete medan jag lagar middag. Vi måste följa strömmen och förstå att vi inte kommer att hålla schemat. Det behöver inte vara exakt.

Brandy: Vi planerar vår ekonomi som vi planerar vårt schema. Jag gillar att spara för framtiden. Om vi ​​vill öppna två PrincessMe-platser i år måste vi spara dubbelt så mycket för vår verksamhet som vi gjorde förra året.

Nia: Vi håller en stram budget. Före denna rekordinflation budgeterade vi bara cirka 600 USD i månaden för matvaror. För närvarande budgeterar vi 900 USD per månad för matvaror, vilket är en ökning på 50 % jämfört med vad vi brukade spendera. Men att äta färsk, ekologisk mat hjälper verkligen. Vi äter inte skräpmat eller går ut på restauranger mycket, vilket minimerar kostnaderna och håller vår familj frisk.

Brandy: Vi minskade också en del kostnader. Jag är chaufför, jag har min CDL, så jag kör mobilbussen. Jag kör limousinen. På så sätt kan vi spara på lönerna.

Nia: Min mamma spelar också en stor roll. Hon hjälper oss med barnen, speciellt på lördagar. Det här är våra största dagar på spaet. Jag brukar vara på spaet och han kommer att köra limousinen. Vi har turen att ha ett bra stödsystem som hjälper oss både med barnen och med verksamheten.

Brandy: Vår äldsta dotter följer med Nia till butiken; hon gör registret, hon gör inventeringen, hon hjälper till med spatjänster. Hon kan måla perfekta naglar! Jag vet inte hur.

Nia: Våra döttrar ger oss många bra idéer. Vi är på väg att lansera en heminredningslinje, och de hjälpte oss att bestämma färgpaletten. Min 11-åriga dotter håller oss uppdaterade om trender – enhörningar, glass – för hon vet vad barn älskar. Detta är vår fuskkod för framgång!

Brandy: Våra söner hjälper till att städa och de älskar att åka buss med mig. Vi har generatorer på bussen och de älskar att hjälpa till med generatorerna. Vad som helst elektriskt.

Nia: Vi ger dem ett stipendium för att vi vill att de ska veta hur de ska hantera pengar. Vi vill också att de ska veta hur det är att arbeta hårt för att tjäna pengar och spara för framtiden. De ser oss jobba hårt, de ser oss spara, de börjar spara på egen hand. När de växer upp tror jag att de kommer att kunna balansera sina pengar väldigt bra.

Brandy: Vi säger: “Kom och spendera dagen med mig på bussen, så ger vi dig 20 dollar.” Det fungerar inte precis, men det har elementen i jobbet. Du vaknar tidigt. Du klädde på dig. Det är som ett jobb.

Nia: De får det bästa av två världar. Hemma lär de sig engelska, naturvetenskap och matematik, men vi vill också att de ska lära sig att hantera sina pengar. Hur man hanterar tid. Den entreprenörsanda de känner kommer att hjälpa dem att växa för framtiden.

Brandy: Det enda som jag tror kan hindra oss från att lyckas är vi själva. Vi ber och vi försöker ha en positiv anda. Med sex barn kan det bli hektiskt, men vi knyter an och vet hur vi ska hantera det.

Nia: Vi säger ofta något i stil med “I dag, 9:00 till 13:00, vi gör det här”, och sedan går det inte som planerat. Så vi bygger alltid i nödtider, om vi kör över. Att planera i förväg är det bästa sättet att hålla saker i balans.

Jag använder en old school schemaläggare. Jag skriver allt. Eftersom jag gör så mycket på min telefon och laptop kan jag glömma vad som står på den, men då tittar jag på mitt schema. Det fungerar väldigt bra för mig.

Brandy: Jag använder Square och Quickbooks. Jag är annorlunda än Nia, genom att jag inte gillar att skriva allt. Jag gillar att logga in och se det!

Nia: Vi har fortfarande så mycket tillväxtpotential. Vår verksamhet är endast verksam på helger, så vi spenderar endast fredag, lördag och söndag i butiken. Annars gör vi läxor. Vi arbetar tre dagar i veckan, och vi kan göra sexsiffriga, och vi är så stolta. Vi gjorde allt själva, utan att kalla in experter.

I år kallar vi på det externa marknadsteamet, de grafiska formgivarna. Vi är på väg att öppna vår första franchise. Vi hoppas att vår verksamhet kommer att skjuta i höjden.

Brandy: Bästa scenariot, den här gången nästa år köper vi ett hus på Bahamas.

Nia: Vad vi verkligen vill göra är att köpa ett evigt hem till oss själva och våra barn. Något vi kan föra vidare till familjen. Vid den här tiden nästa år vill jag äga ett hem och öppna 20 butiker i söder. Jag vill hjälpa tjejer att bygga upp sin självkänsla och stärka vår gemenskap. Jag drömmer stort – men jag kan se det hända.

Nicole Dieker är en privatekonomiskribent vars arbete har dykt upp i Bankrate, Lifehacker, Morning Brew och Dwell. Hon är också författare till Larkins Mysteries of the Dayen komedi och mysig kriminalserie som utspelar sig i östra Iowa, och VAD ÄR DET OCH VAD MAN SKA GÖRA NÄSTAen kvartalsbok om att förstå verkligheten.

Leave a Comment