Hur svårt är Gardas konditionstest? Två Irish Times-reportrar antar utmaningen – The Irish Times

Med mer än en av sex Garda-rekryter som inte klarade PT-testet, testade två Irish Times-journalister sig själva i en approximation av testet.

Hur vältränad behöver Garda-rekryter vara? Tja, mer än var sjätte sökande misslyckas med det allmänna lämplighetstestet de måste klara för att bli medlem i styrkan, avslöjade justitiedepartementet nyligen.

Fianna Fáil rättvisetalesman Jim O’Callaghan säger att han fruktar att testet är för strikt och kan underminera ansträngningarna att öka storleken på An Garda Síochána, efter att pandemin stoppade rekryteringen.

Så hur svårt är konditionstestet egentligen? Irish Times reportrar Conor Capplis och Sarah Burns har anmält sig frivilligt för att ta reda på det.

“Vid 24 års ålder är jag säker på att jag är i bättre form än några av de där rytmkillarna, eller hur?”

Som förberedelse för testet, istället för att genomgå någon form av Rocky-montering, bestämmer jag mig för att ringa en träningsfysiolog för hans åsikt.

“Vem som helst med lite kondition och lite träning borde kunna uppnå det”, säger professor Niall Moyna vid Dublin City University till mig.

Bra, så inga ursäkter.

Gardas misslyckandefrekvens på mer än en av sex praktikanter är “mycket representativ för världen vi lever i”, enligt Moyna. “Vi eliminerar ingenjörsaktivitet från våra liv”, säger han och tillägger att endast en av tio som lämnar skolan uppfyller den lägsta rekommenderade mängden motion varje dag. Så det är verkligen inte konstigt att folk misslyckas.

Tydligen borde gardaíen kunna konsumera syre med 12 gånger den genomsnittliga vilofrekvensen. Vid den sprudlande åldern av 24 är jag säker på att jag är i bättre form än några av de där gamla beatgubbarna, eller hur?

Den första uppgiften – den progressiva skytteln, även känd som piptestet – designades utan tvekan av en galning i hopp om att tillfoga världen så mycket smärta som möjligt. När jag springer på en 20m bana måste jag öka hastigheten tills jag äntligen når 10km/h.

Därefter kommer sit-ups. Jag klarar av de 35 som krävs på en hårsmån av en minut, även om det sistnämnda säkert är diskutabelt.

Efter det är jag inte i något skick att göra armhävningar. Tjugofem är siffran att slå, men mitt magra försök är inget jag ser fram emot att se förevigat på video. Jag kommer knappt till 10. Naturligtvis måste vår fotograf bara släppa och fota 20 utan att svettas, “bara för att se om han kunde göra det”.

Eftersom vår ansökan om att ta själva testet vid Templemore Garda College fortfarande är “under granskning”, måste vi bli kreativa med nästa avsnitt.

En hinderbana designad för att efterlikna en jakt är svår att replikera, men efter att ha skapat en provisorisk kaross, balansbalk, grind och bilhjul är vi igång. Sarah och jag klarade tre varv på under 1 minut och 40 sekunder, väl inom 3 minuter och 20 sekunder att slå. Jag tar min medalj nu, tack.

För push-pull-testet, utformat för att se ut som en kamp, ​​kan vi inte hitta en isokinetisk maskin. Så istället skjuter vi tunga lådor över golvet.

Även om jag misslyckades i ett skede, med lite mer träning är jag säker på att jag skulle klara – även om kraften kanske insisterar på att jag ska klippa mig.

Jag har en förnyad respekt för dem som har turen att framgångsrikt genomföra sin Garda-utbildning. Jag kommer absolut aldrig att försöka köra ifrån en nyrekryterad. – Conor Caplis

“Jag vet att sit-ups kommer att vara min starkaste kategori – och gör dem 20 sekunder för tidigt (ödmjuk skryt)”

Knappt 24 timmar innan jag deltar i vår version av Gardas konditionstest intalar jag mig själv att jag gjorde ett stort misstag.

Jag pratade precis i telefon med Conor Capplis, min nya nybörjare. “Så hur långt skulle du vara?” Jag frågade honom fåraktigt och tänkte att det inte skulle vara så illa om vi båda gjorde det till en dålig sak.

Conor sa att han var ur form, men la sedan slentrianmässigt till att han sprang ett ultramaraton förra året. Ett ultramaraton?

Jag lägger på luren, googlar “ultramarathon” och får reda på att det handlar om att springa bortom standardbanan på 26,2 mil.

“Det kan vara lite galet”, hade jag sagt till min chef när jag blev ombedd att göra testet. Men när jag och Conor beger oss till sportcentret på Trinity College, undrar jag varför jag så slentrianmässigt hade anmält mig till en timme eller två av tortyr och pinsamma bevis som skulle leva på internet under lång tid.

Först, det fruktade piptestet, en serie 20 m skyttlar mellan två punkter inom en viss tid. I den kvinnliga kategorin 26-35 år måste jag säkerställa en ranking på minst 6,6. Jag har aldrig varit lyckligare av att hamna i en högre åldersgrupp, eftersom kvinnor i åldern 18-25 måste få högre poäng på 7,6.

YouTube-videor informerar mig på ett tillförlitligt sätt om att för att klara piptestet bör jag börja långsamt och bygga fart, behandla det som en lång löprunda snarare än att sprinta fram och tillbaka och vänta på pipsignalen.

Det verkar göra susen under dagen, och jag bugar på 7,2.

Detta följs av 27 sit-ups på en minut. Jag vet att detta kommer att vara min starkaste kategori och jag kommer att göra dem 20 sekunder för tidigt (humblebrag).

Därefter är det 18 armhävningar, som inte har någon tidsbegränsning. Kvinnor får fullborda dem på knäna, med benen i kors bakom dem. Jag kan tekniskt sett göra alla 18 armhävningar, men jag vet inte om de hade räknats i ett riktigt test, eftersom jag kanske inte hade sänkt kroppen tillräckligt för vissa av dem.

Nästa är hinderbanan vi har satt upp för att spegla Gardas så nära som möjligt, som rekryter måste genomföra tre gånger på under 3 minuter och 20 sekunder. Jag känner mig trött halvvägs genom den andra rundan och undrar om det är så här ett ultramaraton är.

Med kretsen klar på kortare tid är det dags för vår sista uppgift: push-pull-maskinen. Återigen, vi blir kreativa med den här sektionen och beslutar att skjuta tunga lådor ner i hallen kan vara den bästa (eller enda) motsvarigheten som finns tillgänglig för oss.

Precis när jag har tryckt klart ner min låda i korridoren vänder Conor sig om och säger: “Grattis, du klarade det!” Jag spenderade? Jag passerade! Templemore väntar på dig. – Sarah Burns

Leave a Comment