Jag gillar verkligen, verkligen inte Arsenals manager Mikel Arteta och jag vet inte riktigt varför

Precis som fallet är med jordnötssmör kan jag inte uttrycka min intensiva motvilja mot Arsenal-tränaren. Jag gillar jordnötter, jag gillar smör, jag gillar att breda saker på rostat bröd, men jag hatar Mikel Arteta.

För att vara tydlig, önskar jag honom inget ont; Jag älskar verkligen att se Arsenal och vad han har gjort för det här laget och den här gruppen är helt fantastisk. Han är helt klart en väldigt bra fotbollstränare. Och faktiskt, jag skriver det här för att jag vet att känslan är irrationell. Jag känner mig som jag skall som Mikel Arteta, men det gör jag verkligen inte.

Jag vet att jag inte är ensam i det här fallet. Med Richard Keys som overlord hånar vi Arteta-hatare (icke-fanklubbnamn väntar) hans uppriktighet på presskonferenser, skakar på huvudet åt hans sidlinjejiggar, ber att tv-kamerorna inte vänder sig till att han kysser Albert Stuivenberg efter Arsenals mål och sida med oppositionschefer i sidlinjebråk, oavsett deras jämförande grymheter.

Kejsar Keys uppmanade Arteta att “sätta ner mannen” i november, när han försökte kvantifiera sitt hat mot spanjoren. Och självklart är det irriterande att han strövar runt på sidlinjen och gestikulerar – ofta utan betydelse – till sina spelare. Men det borde inte vara mindre tråkigt än att Antonio Conte gör samma sak, och det är det verkligen, vilket tyder på att det inte är det som stör oss.

Han är ofta väldigt kort med reportrar och ser tydligt på sina medieuppgifter som en syssla. Men Pep Guardiola är liknande, om inte värre. Till de som hävdar att Arteta är den värsta förloraren, kan jag presentera Jurgen Klopp? Vem är mest smugglare? Brendan Rodgers.

Och det är inte så att denna kombination av irriterande ämnen skapar den perfekta stormen av motvilja för att förklara styrkan i mina känslor. Det är lätt att föreställa sig en annan chef som är självtillfredsställd, hatar att förlora, låter sina känslor komma ifrån dem på sidlinjen och som inte tar pressen så mycket att titta på. Vänlig, till och med.

Är det för att han verkade vara så nära väskan men inte var det? Men det skulle säkert betyda att jag ville att han fick sparken, vilket tyder på att jag redan inte gillade honom. Eller kanske jag bara gillar uppsägningar? Jag hoppas inte.

Jag kanske inte gillar att hans “process” lönar sig. Det är mycket roligare när du kan använda ett modeord som detta mot någon, speciellt när det används som ett sätt att lugna ner saker och ting när det inte går bra – “Okej, naturligtvis, låt oss lita på processen” som fick dig att ta Arsenal från åttonde till åttonde.

Det kan bero på att denna process har passerat ett skede. Det strider säkert mot reglerna att gå från att missa Champions League-fotboll till att vinna Premier League. Denna process skulle ta ett decennium, inte tre och ett halvt år.

Valsade han och störde den naturliga ordningen för framgång i Premier League? Han fick inte sina ränder utomlands innan han började på den stora eran. Du borde inte kunna vinna Premier League i ditt allra första jobb.

Men det tyder bara på att jag inte gillar att unga människor lyckas, vilket är den sortens mörker som jag verkligen hoppas – för mitt ofödda barns skull – inte bor inom mig.

Vill inte att Arsenal ska lyckas så jag valde Arteta att hata eftersom han är den viktigaste faktorn för att de ska vara bra? Men det är inte så att jag inte gillar viktiga spelare. Jag gillar Martin Odegaard. jag kärlek Bukayo Saka. Kanske det är därför att Arsenal som lag är så vänliga och jag försöker desperat hitta något jag inte gillar.

Efter att uppriktigt ha hoppats att jag skulle upptäcka sanningen bakom mitt hat mot mannen när jag skrev detta, kom jag faktiskt inte närmare att reda ut mina känslor. Detta, om något, förstärkte mitt hat mot honom. Jag hatar honom mer på grund av min egen otillräcklighet. Patetisk.

Varför hatar jag Mikel Arteta? För det gör jag.

LÄS NÄSTA: Zinchenko skulle bryta sig in i de tio största Premier League-värvningarna som de regerande mästarna gjorde

Leave a Comment