Känslornas berg-och-dalbana fortsätter för tidigare Grimes-fans

För några dagar sedan, Grimes (född Claire Boucher) var trendigt igen på Twitter, och jag kände ett välbekant hål i magen. Precis som när du får ett samtal om en avlägsen släktings upptåg, så satte jag mig för att se vad vår ökända favoritpopstjärna sa eller gjorde. den där tid.

Efter att ha grävt runt lite såg jag detta:

Och även om ilska och misstro är absolut lämpliga här, för att… wtf girl… jag hade gått den här vägen tidigare med Miss Boucher. Allt jag kunde göra var att luta mig framåt, nypa mig i näsan och suck, önska att jag aldrig hade sett honom från första början. Tro det eller ej, Grimes var väldigt viktig för människor i min ålder och såg henne “falla i onåd” (vilket låter nedlåtande, ja, men hur ska man annars beskriva ett förhållande med Elon Musk) var svårt att se.

På den tiden skulle Grimes få reda på om de var inblandade i några indie-pop/konstscener överhuvudtaget. Grimes var rättvis de. Hon var en del av ryggraden i min generations mer konstnärliga sida, med sin udda stil och unika kreativa vision. Du skulle höra att hon skulle basera ett album på sin speltid mörka själar och du skulle bara le, typ ja, självklart gör hon det. Jag såg Grimes uppträda på FYF Fest (RIP), och även med hennes låtar avskalade hade hon den här självkontrollen i sitt artisteri som gjorde hennes framträdande elektriskt.

Särskilt Grimes betydde mycket för de queera och kvinnliga konstnärliga gemenskaperna, för precis som John Waters gamla filmer var mycket av hans vision tänkt att provocera och inspirera. Den får inte plats i en söt liten låda. Det var inte en strandlåt av waifish som lekte på ett kafé. Det var som namnet antyder: Grimey. Och det finns en viss frihet i att äga det, både som artister och som fans. Naturligtvis kanske du inte lyssnar en fanfiction-låt om vampyrer av Michael Corleone varje dag, men fan, första gången du lyssnar på den är oersättlig. Hon hade en förmåga att göra nya saker, älska dem eller hata dem.

…Och sedan såg vi hur hon och Elon och henne var smutsiga på Met Gala, och det var som om vi alla såg avsnittet crossover ingen, inte en Enda ingen, hade frågat. Naturligtvis är det ingen som tittar på vem som dejtar vem, och att säga att jag kände mig “förrådd” vore löjligt. Jag tror, ​​mer än någon annan, att artister inte borde hållas till orimliga standarder av sina fans, men detta var definitivt det första fallet av whiplash, där någon jag trodde stod upp för större yttrandefrihet och andra värderingar plötsligt visade tecken av… inte att vara den personen.

Och allt eftersom tiden gick och Elons stygga skitsnack blev mer uppenbart för allmänheten, vände jag och mina vänner vid att lägga ansiktet i händerna och säga “Grimes, näääääääääääääääääääää store.” Sedan fick Grimes sitt barn. “Grims, nejåå.” Och bebisen hette… “NEJ, säg det inte!!!”

Men uppsvinget slutade inte med deras skilsmässa, även om jag inte har lyssnat på en ny Grimes-låt sedan jag var tonåring. Grimes fortsätter att göra mycket reaktionära och gränsöverskridande absurda tweets som den ovan. Grimes kommer att se till att du kan se henne läsa Det kommunistiska manifestet offentligt. Grimes är pro-AI inom konst och musik. Grimes är en person utanför de traditionella personlighetslinjerna … och inte på det sätt som vi ursprungligen beundrade honom för, men på ett sätt så obehagligt kaotiskt att det kräver tro.

I slutändan är det inte för mig att kommentera en person som jag aldrig träffat, och så vitt jag kan säga är de gladare än någonsin, men berg-och-dalbanan verkar bara inte veta när Stop. Herregud, jag saknar de dagar då man kunde lyssna på en fantastisk låt som “Oblivion” och inte ha någon aning om vem den kom ifrån, vad hennes syn på rymdkolonisering var, eller varför hon och Azealia Banks en gång förstärkte detta.

Lita på mig när jag säger det då, när vi var stora fans, visste vi ingenting om det. Vi bara såg och respekterade artisten hon var. Ibland undrar jag om inte internet var ett misstag…

(utvald bild: 4AD)

Har du ett tips vi borde veta? [email protected]

Leave a Comment