MEGAN MARX: Mina ADHD-kommentarer var inflammatoriska – men jag kommer inte att stoppas av Abbie Chatfield

Jag växte upp i en fundamentalistisk religion, där vissa psykiska problem ansågs antingen vara en synd eller ett straff från Gud.

Schizofreni och epilepsi ansågs vara demonisk besatthet, artrit var bitterhet, depressionen var själviskhet, och ADHD var bara en allmän brist på disciplin.

Jag har ADHD och vet hur det är att inte söka hjälp på grund av skadliga attityder i samhället (en exorcism var vanligare än att gå till en terapeut).

Så jag är förkrossad över att tänka att mina ursprungliga – och visserligen röriga – kommentarer om tillståndet kan ha hindrat människor från att söka hjälp.

Jag växte upp i en fundamentalistisk religion, där vissa psykiska sjukdomar och andra hälsoproblem ansågs antingen vara en synd eller ett straff från Gud, skriver Megan Marx

Även om jag inte tror att jag blev “attackad” av Abbie Chatfield av personliga skäl, tror jag inte heller att hennes kampanj mot mig handlar om skademinskning.

Abbies innehåll om mig visade sig vara mer av underhållning och självreklam än ett sken av kamratskap i ADHD-området.

Ett bra exempel på detta skulle vara Abbie som säger att att gå ner i vikt som en bieffekt av ADHD-medicinering är något som inte bör diskuteras eftersom det kan få människor med ätstörningar att leta efter en falsk “behandling”.

Hennes argument kan ha haft en viss förtjänst, men hon proklamerade det för sina nästan en halv miljon följare, vilket gav en plattform för själva idén som hon fann för skadlig för att undersöka.

Saken är den att Abbie Chatfield är en okänd. Och utomstående kan inte ha den unika moraliska auktoriteten att göra ett objektivt uttalande om min karaktär baserat på några Instagram-berättelser.

Att driva ett lerigt förtalsfall och personligen arrangera exil från en gemenskap som jag är en del av, utan hänsyn till min erfarenhet av beroende, abstinens, neurodivergens och viktigast av allt, ADHD-diagnos och mediciner n Det är inte bara absolut galenskap, utan totalt hyckleri.

Saken är den att Abbie Chatfield är en okänd.  Och främlingar kan inte ha den unika moraliska auktoriteten att göra ett objektivt uttalande om min karaktär baserat på några Instagram-berättelser, säger Megan Marx

Saken är den att Abbie Chatfield är en okänd. Och främlingar kan inte ha den unika moraliska auktoriteten att göra ett objektivt uttalande om min karaktär baserat på några Instagram-berättelser, säger Megan Marx

“Jag är glad över att kunna hållas ansvarig inte bara i sociala medier utan i mitt dagliga liv med min familj och mina vänner”

Om skademinskning är målet att “vända på visselpipan” så behöver jag en etisk förklaring angående hans tvivelaktiga metoder.

Jag säger inte att jag inte tror på reparativ rättvisa, för det gör jag. Mina ursprungliga kommentarer angående mina åsikter om ADHD bland influencers var alldeles för flippiga, inflammatoriska och gav inget sammanhang.

Jag förklarar gärna mer och hålls ansvarig inte bara i sociala medier utan i mitt dagliga liv med min familj och mina vänner.

Men hur sker denna “rättvisa”? Och till vilket pris?

Folk frågar mig ofta, efter att ha lärt mig om min diagnos, att

Folk ber mig ofta, efter att ha lärt mig om min diagnos, att “låna” mina mediciner för att gå ner i vikt, gå ut på natten eller förbättra min prestation, säger Megan Marx

Jag har inte mediaprivilegiet, rikedomsprivilegiet eller följande privilegium som Abbie Chatfield har. Jag är privilegierad på många sätt, men jag lever ett lugnt liv i en liten stad på Sunshine Coast, använder en boombox för ljud i min taskiga bil och säljer mest beställda nakenmålningar för att försörja mig.

Jag har inte den mediala “makten” som skulle kunna skydda mig från nästan en halv miljon följares vrede.

Folk ber mig ofta att låna min ADHD-medicin för att gå ner i vikt, gå ut på natten eller förbättra min prestation.

På den senaste showen jag var på, The Challenge, bad två tävlande mig att använda mitt Ritalin för elimineringsutmaningar, och en annan tävlande berättade för mig att de brukade sälja sin medicin till festdeltagare.

Jag är trött på de fortsatta påståendena om att missbruk i och utanför äkta ADHD-diagnoser inte existerar, och ännu värre, dialogen som vägrar erkänna den mörka sidan av att skriva ut amfetamin.

ADHD dubbas ofta på TikTok som något roligt och knäppt – en cool grupp att vara en del av – och det har varit otroligt nedsättande och frustrerande inte bara för mig, utan min inkorg full av frustrerade människor med ADHD (inkluderande influencers – flämt!), för rädda för att säga ifrån av rädsla för att bryta mot “reglerna” för social rättvisa.

Även om jag förstår att många influencers gör ett fantastiskt arbete i det här utrymmet, och jag förstår fördelarna med att bygga gemenskap och föra ljus till ett tillstånd som kan vara extremt försvagande, tror jag också att vi lever i en värld där det medicinska systemet ständigt misslyckas. vi.

Vi borde ta sociala medier-baserad självdiagnos och ordinerad medicin som behandling på större allvar.

Jag är ett stort fan av mångfald av tankar och erfarenheter inom någon gemenskapsgrupp, och jag kommer inte att böja mig för “du gjorde det här som är av min erfarenhet, så jag har rätten att förödmjuka dig och ta allt ifrån dig ‘ dialog av sådana som Abbie Chatfield – eller någon “social rättvisa” person eller varumärke för den delen.

“Vi borde ta sociala medier-baserad självdiagnos och ordinerad medicin som behandling på större allvar”

Leave a Comment