När jag såg min mamma göra sin första tatuering fick jag också en

Varje tatuering jag gör får mig att känna att jag är ett steg närmare att vara den sannaste versionen av mig själv (Foto: Aidan Milan)

Min mamma har alltid varit avundsvärd.

Alla mina vänner har alltid sagt det och beundrat hans stil och allmänna sätt att ta sig runt i världen.

Från att introducera mig för System of a Down och The Cranberries till att ta mig till föreläsningar och workshops när hon tog examen från konst, gjorde hon mina första år väldigt coola.

Eftersom hon fick sin första (och hittills enda) tatuering vid 39 och tog med sig sin 14-åring på sessionen, var det ett väldigt mammabeslut.

Jag minns surret från nålen, den sterila miljön, konsten på väggarna och hennes leende som sa att det inte gjorde särskilt ont alls. Jag minns inte vad vi diskuterade med killen som höll i nålen när han arbetade, men jag minns att han var trevlig och tillmötesgående.

Jag var upprymd – jag hade bara sett folk tatuera sig på TV, och där var jag och såg hur det hela fungerade från första hand.

Jag har velat ha något att vira runt min underarm så länge (Bild: Aidan Milan)

Mamma var så nöjd med resultatet – en keltisk knut på handleden som representerar hennes koppling till mig och resten av vår familj.

Att gå med henne hjälpte mig verkligen att avmystifiera tatueringar och gjorde den här typen av konstnärliga uttryck mycket tillgängliga.

Det hela var fascinerande för mig, och jag såg fram emot att få mitt eget bläck.

Nu, vid 29, har jag precis fått min tredje tatuering, och var och en jag får får mig att känna att jag är ett steg närmare att vara den sannaste versionen av mig själv. Den chica och sexiga kvinnan jag föreställer mig i mitt huvud.

Jag har velat ha något att vira runt min underarm så länge, men det fanns ingen design jag kunde komma på som var perfekt för mig. Men när jag stötte på en ny konstnärs verk på sociala medier visste jag direkt att hennes rena, eleganta och abstrakta design var det jag letade efter.

Nej, det “betyder” ingenting – bara att jag tycker att det är vackert nog att vara på min kropp för alltid.

Före varje tatuering var min mamma bland personerna genom vilka jag presenterade idéerna (Bild: Levereras)

När jag berättade för min mamma att jag hade bokat den här sista sessionen och visade henne exempel på konstnärens arbete, sa hon sa att hon önskade att hon kunde få en sån här. Det var ganska stärkande, särskilt från en kvinna som inte har kunnat välja en andra tatuering på över ett decennium!

Konversationer som detta är varför, de sällsynta tillfällena när någon säger “du kommer att ångra det här när du blir stor”, frågar mig vad min mamma skulle säga eller tar upp anställningsbarhet, det får mig alltid att skratta så mycket.

Om någon förväntar sig att jag ska säga att min mamma är bestört och besviken över den uttrycksmetod jag valt så berättar jag hur jag satt med henne genom hennes egen tatuering.

Det finns inte så mycket annat de kan säga efter det, och oavsett så spelar min mammas stöd för den kroppskonst jag valde mycket mer än motståndarnas åsikter.

Utöver det har jag arbetat på kontor där mina chefer hade tatueringar, min styvfars 78-årige pappa har två – en på varje underarm – och min moster (en advokat som nu leder ett team för granskning av företagsdokument) har en hals tatuering.

Som sådan bröt det inte precis formen när jag hade min första vid 23, en söt liten utomjording på baksidan av min fotled, och inte heller min andra vid 28, en rad från en låt i ryggen.

Före var och en var min mamma en av de personer jag presenterade idéerna med, och jag blev lugnad av hennes validering att ja, bläcket skulle se bra ut på mig. Hon var inte med mig när jag gjorde dem, men hennes godkännande gav mig mod att sätta mig i stolen.

Tatueringar kanske inte är något för dig, men denna konstform har varit en del av mänsklighetens historia i årtusenden.

Min senaste tatuering sträcker sig från min underarm till min handled (Foto: Aidan Milan)

Människor över hela världen har utövat kroppskonst sedan åtminstone den neolitiska eran – vi vet detta eftersom tatuerad mumifierad hud har upptäckts av arkeologer i dussintals länder.

Enligt en YouGov-studie 2022 har mer än en fjärdedel (26 %) av den brittiska allmänheten nu tatueringar, där var tredje arbetare (31 %) säger att de har en och 13 % av de anställda sa att de har minst en synlig tatuering. – dvs på huvudet, ansiktet, halsen, underarmar, handleder eller händer.

Nu, tack vare min senaste tatuering – som sträcker sig från min underarm till min handled – kan jag räkna mig själv till de 13 %.

När jag delade bilder på den färdiga tatueringen på Instagram och skämtade om att “vackra vackra tjejer får tatueringar som faktiskt inte betyder någonting”, kommenterade mamma nedan, “Måste en vacker målning ha en djupare betydelse?

Hon tillade, “Kroppen är en duk, det är all betydelse du behöver.”

Ja, min mamma är väldigt cool, och när jag gör framtida tatueringar, även om jag inte har bestämt vad de ska bli än, så vet jag att hon kommer att bli ett fan.

Har du en historia du vill dela med dig av? Kontakta oss via e-post jess.austin@metro.co.uk.

Dela dina åsikter i kommentarerna nedan.

FÖLJANDE: Katie Price tatuerar sig efter nästan åtta timmar under nålen

FÖLJANDE: The Apprentice’s Lewis Ellis slår tillbaka på “luriga” Lord Sugar efter att ha blivit trollad för “hemska tatueringar”

FÖLJANDE: Det tog den här mannen mindre än två veckor att ångra sin Messi-tatuering

Leave a Comment