Phil Mickelson säger att det är svårare att vinna på LIV än PGA-touren i vilda (och roliga) Twitter Throwback

I en omfattande ny intervju med Bob Harig från Sports IllustratedMickelson talade om ett förnyat fokus, att inte störa raderna mellan turerna och hans lugn att vara där han är när det gäller att återvända till huvudturerna.

52-åringen sa att han var det “i fantastisk form. Jag har aldrig haft några skador. Jag gjorde ändringar. Jag tänker bara på förra året och jag kopplar ur. Mycket hände, och jag fokuserade om på idag och början av året.

Mickelson bekräftade att han fortfarande har en önskan att tävla på högsta nivå och sa till Bob Harig: “Jag är i alla majors under de kommande tre åren och jag tror att jag har en chans att vinna en eller två. fler och skapa dessa prestationer som har gjorts vid det här laget. Jag känner att jag kan duplicera Kiawah.

Kiawah var förstås platsen där Mickelson blev den äldsta majormästaren genom tiderna, ett evenemang som han tvingades dra sig ur förra säsongen och därför inte kunde försvara sin sjätte major.

Han tror fortfarande att han har vad som krävs och sa: “Nu när jag har haft den här lediga tiden är jag redo att ha ett speciellt år och göra saker som en spelare aldrig har gjort förut. i min ålder. Det är verkligen det som motiverar mig. Det är en unik möjlighet som ingen annan någonsin har haft.

Mickelson hävdar att han fortfarande har goda vänner på båda sidor om sväng-till-sväng-linjen, räkna hårig:

“De relationer som kommer att påverkas var inte riktigt nära och var mer av bekanta. Deras åsikter kommer att förändras av allmänhetens uppfattning eller vad som helst. Vänner är alltid nära.

Han insisterar på att glömma vad som hände, och föredrar att inte kommentera den aktuella McIlroy/Reed-sagan – “Det är mellan dem. Det är inte riktigt min något eller vad jag vill ge mig in på” men säger att han är okej med alla beslut om sin egen framtid på PGA-touren.

“Om jag någonsin var tvungen att spela ett annat PGA Tour-evenemang, skulle jag vara helt tillfreds med det,” Lefty bekräftat.

“Men jag tror att nästa år kommer jag att ha möjligheten om jag vill [due to the pending litigation]. Jag vet inte om jag hinner. »

“Jag spelar 19 evenemang och jag vet inte hur många fler. Jag skulle faktiskt föredra att minska antalet turneringar, eftersom jag också är med i alla fyra majors. Det är mycket golf.

“Men,” han sa, Jag är motiverad och sugen på att börja. Alla dessa saker skapar ny energi. Ha lagkamrater att pusha varandra. Jag är motiverad, men jag ser inte poängen med att spela mer. De turneringar där du kommer att lämna dina spår är majors. Det skapar ett levande minne. Om jag vinner ytterligare ett Tour-evenemang, vem bryr sig? Det är inte så att det kommer att göra någonting för hur jag ser på min karriär. En annan stor skulle vara ett unikt och speciellt ögonblick. Det är här jag verkligen vill växa. Och naturligtvis skulle det betyda mycket att vinna LIV-evenemang på grund av den roll jag spelade i att skapa det.

Som med en handfull European Tour-spelare fanns det en tid då specifika namn nästan säkert skulle vara Ryder Cup-kaptener.

Harig frågade Mickelson hur det kändes att inte avsluta sitt eget Ryder Cup-arv i samma veva:

“Jag är helt bekväm. … Jag älskade att vara med i Ryder Cup som spelare 12 gånger och som vicekapten en gång. Jag har haft fler fantastiska upplevelser än förmodligen någon annan. Om jag inte är en av dem klarar jag det också. Och jag är stolt över den roll jag spelade i det. Och rollen i att skapa förändring och integrera spelarinsatser och engagemang. Ha mer kontinuitet från år till år. Jag älskar att se oss spela vår bästa golf i Ryder Cup, även om jag aldrig är med i den igen.

Lefty berättar om sin roll på LIV, hur han gillar den, “Vi tar golf till olika delar av världen. Och LIV har några av de största karaktärerna inom spel.Kontroversiella karaktärer. Bra eller dåligt, älska dem eller hata dem, folk är intresserade av dem, positivt eller negativt. och kommenterar också den nuvarande OWGR världsrankingen och säger, “Den här har tappat all trovärdighet.”

Till slut verkar det som att Mickelson hade fått nog av slagsmålen och sammanfattade det genom att svara på hur han skulle se tillbaka på den tiden om några år.

“Det är en kortsiktig störning för en långsiktig vinst. Det är allt.”

Över det 19:e hålet

Din reaktion?

  • 4
  • ÄKTA0
  • WOW0
  • LOL0
  • IDHT0
  • FIASKO0
  • OB0
  • HAS4

Leave a Comment