Rory McIlroy försvarar att stänga ute Patrick Reed i Dubai-utslagningsincidenten | Rory McIlroy

Rory McIlroy har insisterat på att han var helt i sin rätt att ignorera Patrick Reed på en driving range i Dubai efter att rapporter dök upp om att amerikanen hade kastat en golfutslagsplats på världsnummer 1 med avsky. McIlroy avslöjade att Reed serverade rättshandlingar på honom i hans hem i Florida på julafton.

Reed närmade sig McIlroy på måndagen vid Dubai Desert Classic men blev rensad av nordirländaren. McIlroy var omedveten om några efterföljande föremålskast, men använde sin presskonferens före turneringen för att förklara sin hållning gentemot Reed.

“Patrick kom över för att säga hej och jag ville verkligen inte att han skulle det,” sa McIlroy. “Vad jag minns var det det. Jag såg inte en tee. Jag kände inte en tee. Uppenbarligen såg någon annan detta. Men det är definitivt en storm i en kopp. Jag kan inte fatta att det här har blivit en historia, det är ingenting.

“Jag blev kallad att infinna sig av hans advokat på julafton. Att försöka ha det trevligt med min familj och någon som dyker upp vid din dörr och levererar detta, du kommer inte att ta det bra.

”Jag lever i verkligheten, jag vet inte var han bor. Om jag var hon skulle jag inte förvänta mig ett hej eller ett handslag.

Reed lämnade in en förtalsstämning mot Golf Channel och hans analytiker, Brandel Chamblee, som han hävdar konspirerade med PGA Tour-kommissionären Jay Monahan för att förtala honom. McIlroy kallades enligt uppgift som vittne. Reeds advokater svarade inte på en begäran från The Guardian om att kommentera händelsen den här veckan, men spelaren själv förnekar att han har tee sin lagkamrat.

McIlroy tillade: “Jag var bredvid min väska och den kom mot mig. Jag var upptagen med att jobba och gjorde min praktik. Jag kände inget behov av att erkänna det.

“Jag såg inte en t-shirt komma min väg alls, men det var tydligen vad som hände. Och om det skulle vändas och jag kastade den där t-shirten på honom, skulle jag förvänta mig en rättegång.

Den bisarra affären dominerade diskussionen inför McIlroys första tävlingsdebut 2023. Det talades naturligtvis också om LIV Golf efter att det visade sig att utbrytartourkommissionären Greg Norman skulle få ytterligare befogenheter. LIV, fältet Reed spelar på nu, har drabbats av två uppmärksammade slutar sedan den första säsongen avslutades i oktober.

“Om GM inte har ett ledningsteam vet jag inte hur starkt det är,” sa McIlroy. “Han kan inte göra det själv. Han behöver förlita sig på ett lag, precis som vi alla litar på team för att få saker gjorda. Om du typ jobbar solo börjar det bli ganska svårt.

Förra året blev McIlroy den ordinarie, inofficiella talespersonen för traditionella golfturer när LIV försökte locka spelare till saudiska miljoner.

“Det är ingen idé att bara vara en talesman när du inte kan bevisa det genom att spela bra golf och visa folk vilka belöningar folk kan få här om de spelar bra”, sa spelaren, 33 år gammal. ”Det är ett meritbaserat system. Det är det jag alltid har kämpat med: Om en femårig pojke eller flicka vet att de jobbar hårt och gör poängen, finns det ett meritbaserat system i golf hela vägen igenom. Tillsammans med juniorgolf, amatör golf, ända upp till den professionella nivån och de kan nå de högsta nivåerna i spelet.

“Det är det enda som kom in i spelet som störde det. Det är inte ett meritbaserat system.

Två vinster i lika många PGA Tour-turneringar för Jon Rahm har återuppstått diskussionen om giltigheten av golfens rankingsystem. Rahm är för närvarande nummer tre i världen. Istället för att underblåsa debatten, berömde McIlroy spanjoren.

“Vi vet alla att Jon är en av de bästa spelarna i världen,” sa McIlroy. “Om det finns en bredvid hans namn eller två bredvid hans namn, det spelar ingen roll. Han har vunnit fyra av sina sex senaste tävlingar. Han spelar en av de bästa golfbanorna han har spelat i sin karriär. Han hade ingen lång karriär men under hela sin karriär spelade han konsekvent på en väldigt, väldigt hög nivå. Det har varit en fantastisk start på året. »

Leave a Comment